Home / Gospodarstvo / 9. Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo 28. i 29. travnja

9. Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo 28. i 29. travnja

Sajmište u Piškorevcima 28. i 29. travnja bit će domaćin 9. Sajma poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo 2017. Zlatne ruke, čiji su glavni organizatori i nositelji Grad Đakovo i Univerzal. U kalendaru agrogospodarskih manifestacija u Slavoniji i Baranji Zlatne ruke proteklih godina zauzimaju sve istaknutije mjesto u neposrednoj promociji domaćih proizvoda poljoprivrednih zadruga, tradicijskih obrta, udruga i obiteljskih gospodarstva, strojeva i opreme, ali i kao prostor razmjene znanja i iskustava u poljoprivredi, gastronomske ponude i novih poslovnih mogućnosti.  

„Lani smo na 8. Đakovo Expu u Piškorevcima okupili 150 izlagača. Dvodnevni je sajamski program, osim prezentacija, radionica i promocija, ponudio izložbu vrtne i poljomehanizacije, ali i kulturno-umjetničke izvedbe, tamburaške i zabavne večeri u velikom šatoru, čime smo privukli nekoliko tisuća posjetitelja. Sličan koncept zadržavamo i za ovogodišnje Zlatne ruke, koje će, već sada znamo, zahvaljujući mladim strukovnjacima iz Vojvodine i obrtnicima iz Tuzlanskog kantona ponovno imati međunarodni karakter“, najavljuje predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Osim što njeguje tradiciju slavonskog sela, stimulira lokalno gospodarstvo i domaće proizvođače, Đakovo expo gradskim mjerama sufinanciranja zapošljavanja potiče rast zaposlenosti.

„Za novo smo zapošljavanje u gradskom proračunu za ovu godinu osigurali čak 200.000 kuna. Pravo na dodjelu bespovratne potpore u visini do 10.000 kuna pri zapošljavanju imaju svi poduzetnici, obrtnici i OPG-ovi s područja Đakova, s uredno podmirenim obvezama prema Gradu i državi. Visina potpore ovisi o tome koliko je dugo osoba koja ulazi u radni odnos bila u evidenciji HZZ-a. Poticaji se također mogu dobiti i retroaktivno, za sva zapošljavanja i samozapošljavanja od 1. siječnja do danas“, pojašnjava Soldo. Upravo na 9. sajmu Đakovo Expo u travnju očekuje male i srednje poduzetnike spremne na ulaganja u kadrove, ali i nezaposlene kojima bi put do radnog mjesta vrlo lako mogle skratiti upravo bespovratne gradske potpore privatnom sektoru.

I ovo bi vas moglo zanimati

Uspješan natjecateljski vikend Državne ergele Đakovo

Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje se proteklog vikenda održalo u Rumunjskoj, natjecatelji Državne …