Home / Sport / Đakovački gimnazijalci uspješni na raznim natjecanjima

Đakovački gimnazijalci uspješni na raznim natjecanjima

Učenici đakovačke Gimnazije „A. G. Matoša“ u posljednje su vrijeme sudjelovali na nekoliko natjecanja na kojima su postigli zapažene rezultate.

Na Županijskom natjecanju iz fizike sudjelovalo je tako čak 17 učenika đakovačke Gimnazije, a učenik Mato Mićan, čija je mentorica prof. Spomenka Hardi, osvojio je prvo mjesto sa čak 98% uspješnosti testa.

Na natjecanju iz povijesti učenik Domagoj Ladić postigao je 2. mjesto s mentoricom prof. Ines Jančula.

Iz hrvatskog  jezika učenica Marija Andrišek osvojila je treće mjesto s mentoricom prof. Vesnom Vuksanović.

Iz Županijskog natjecanja iz matematike učenik Patrick Ćurić osvojio je prvo mjesto, a mentorica mu je bila prof. Maja Galić.

Na održanom Županijskom natjecanju iz njemačkoga jezika učenici Antonio Janjić i Denis Bujdaš s mentoricama prof. Silvijom Profusek i prof. Daliborkom Šetka osvojili su prva mjesta u kategorijama za druge i treće razrede. Postignuta su i dva treća mjesta koja su osvojili Josip Milković i Ivan Brdarić. Mentorice su prof. Viktorija Krbavac i prof. Tanja Schleis.

Gimnazijske odbojkašice prvakinje su regije bez izgubljenog seta s mentorom prof. Markom Mullerom. Nakon županijskog natjecanja održanog 27. veljače u Donjem Miholjcu, gdje su bez većih problema osvojile turnir pobijedivši u grupi osječki ” Gymnicus” i “Srednjoškolac” iz Našica, u finalu su pobijedile Valpovački “Srednjoškolac” sa 2:0 u setovima. Na regionalnom natjecanju održanom 7.3. u Đakovu u polufinalu sa 2:0 pobjeđuju ŠSD “Gimnazijalac” iz Slavonskog Broda, a u finalu istim rezultatom, sa 2:0 ŠSD “Polet” iz Vinkovaca. Djevojke će stoga predstavljati regiju Istok na državnom natjecanju u Poreču.

Uz odbojkašice državno su izborile i djevojke iz Krosa.

Ravnatelj Gimnazije „A. G. Matoš“ Zlatko Mrkić čestitao je svima na osvojenim rezultatima te izrazio nadu da će i ženska rukometna ekipa s mentoricom prof. Mirelom Šunda izboriti državno natjecanje.

Regionalno održat će se 22. ožujka u Đakovu.

I ovo bi vas moglo zanimati

Plivači opet uspješni

U subotu, 20.05.2017. održan je 3. Sova kup u Vinkovcima, u čast i spomen na …