Home / Kultura / Đakovački vezovi i Đakovo Expo Zlatne ruke pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Đakovački vezovi i Đakovo Expo Zlatne ruke pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

 

Foto: predsjednica.hr

Đakovački vezovi, odnosno ovogodišnja 51. Smotra folklora bit će održana pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, pri čemu je predsjednica prihvatila i pokroviteljstvo nad 9. Sajmom poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo Zlatne ruke, koji će biti održan 28. i 29. travnja 2017. godine u Piškorevcima.

Svečanost otvorenja 51. Đakovačkih vezova dogodit će se u petak 7. srpnja s početkom u 21 sat, a tradicionalna svečana povorka i zatvaranje Vezova održat će se u nedjelju 9. srpnja.

Đakovački vezovi su tijekom posljednjih desetak godina prešli granicu Smotre folklora kakvu smo nekada poznavali i koja se svodila na središnja tri vezovska dana, odnosno svečanost otvaranja, subotnji konjički program i nedjeljnu svečanu povorku, te večernju svečanost zatvaranja Vezova. Današnji Vezovi imaju nove sadržaje: gastronomske večeri, tamburaške koncerte i nastupe najpoznatijih hrvatskih glazbenika. Također su tu brojni drugi gastronomski, kulturni i sportski sadržaji od Susreta književnih kritičara, izložbi, pa sve do moto susreta, Nebeskog hvalospjeva ili primjerice izložbe oldtimera i antikviteta.

I ovo bi vas moglo zanimati

Uspješan natjecateljski vikend Državne ergele Đakovo

Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje se proteklog vikenda održalo u Rumunjskoj, natjecatelji Državne …