Home / Techno svijet / Dobrodošli u budućnost, godina je 2017. ‘Stižu digitalne tablete i postajemo nadljudi’

Dobrodošli u budućnost, godina je 2017. ‘Stižu digitalne tablete i postajemo nadljudi’

‘Dobrodošli u godinu u kojoj ćete pronaći nadljudsko biće koje se krije u vama’, poručuje nam najveći proizvođač telefona, čija vam predviđanja upravo predstavljamo.

U susret 2017. godini, najveći proizvođač telefona objavio je 10 trendova koji će oblikovati život u novoj godini i nadalje. Ova previđanja obuhvaćaju široki spektar kulturnih, socioloških i tehnoloških inovacija koje će definirati kako živimo, kupujemo i radimo u budućnosti, piše Business Review.

“Nas u Samsungu pokreće želja da stvaramo budućnost koja otvara nove mogućnosti našim korisnicima. Mi vidimo budućnost u kojoj ćemo svi napredovati preko svojih prirodnih ograničenja i raditi stvari za koje su nam nekada govorili da su nemoguće”, izjavila je Camille Hammerer, voditeljica dizajna tvrtkee Samsung Design Evropa.

“Polako napuštamo vrijeme u kojem smo se plašili, a zatim se natjecali s novom tehnologijom i ulazimo u novu eru emocionalno napredne tehnologije. Umjetno-inteligentni proizvodi postaju naši životni treneri, istražujemo način bijega iz stvarnosti ili kako je pojačati. Nove tehnologije pružit će ljudima moć nadilaženja svojih prirodnih ograničenja zbog čega će, na određeni način, postati nadljudska bića”, smatra Hammerer.

 

1. Minimalizam

Podleći ćemo želji da zamijenimo mnoštvo – kvalitetnim. Dominirat će minimalistički, elegantni predmeti moćnih performansi, ali jednostavnog dizajna.

 

2. Bezvremeno društvo

Čak i starije generacije rođene nakon Drugog svjetskog rata usvajaju i koriste sve prednosti i potencijale koje nova tehnologija donosi. Održavanje kontakta, kontinuirano učenje, stvaranje, duži radni vijek i bolja svijest o zdravlju kroz tehnologiju omogućavaju nam da prkosimo uobičajenim pretpostavkama o starenju.

 

3. Umjetna inteligencija

Strojevi uče ne samo naš jezik, već uče i od nas, čime na kraju postaju naši osobni konzultanti na temelju onoga što su iz našeg ponašanja naučili.

 

4. Pojačani doživljaji

Kako život sve više postaje rutina, mi se okrećemo tehnologiji kako bismo pobjegli iz te rutine i osjetili različita zadovoljstva.

Pojačani doživljaj stvarnosti i iskustva neviđenih razmjera u području zabave, putovanja i sporta donijet će nam potpuno novi koncept virtualne stvarnosti.

 

5. Osobni rast

Sve veći broj ljudi uspijeva uz pomoć novih tehnologija iskoristiti svaku minutu svog života u potpunosti. Tehnologija će nam omogućiti da unaprijedimo i razvijemo svoje vještine i talente do maksimuma.

 

6. Nosivi uređaji sljedeće generacije

Nosive uređaje polako će zamijeniti neprimjetni senzori koji mogu otkriti naše raspoloženje i stanje te unaprijediti naš učinak i učenje. Digitalne tablete ili uređaji koji se gutaju, a koji zvuče kao znanstvena fantastika, stižu na tržište.

 

7. Umrežena obitelj

Rasti će broj obitelji u kojima su sve generacije umrežene, a koje koriste tehnologiju da nadiđu emocionalne, financijske, pa čak i fizičke izazove.

 

8. Višeosjetilna iskustva

Ukusi, mirisi i čulo dodira u kombinaciji sa snažnim vizualnim stimulansima stvarat će višeosjtilna (sinestetička?) iskustva.

 

9. Nanotehnologija u našim televizorima

Nanotehnologija, a posebno quantum dot čestice bit će materijali budućnosti. Očekuje se da će ove sićišn čestice dovesti do revolucije u tehnologiji televizijora sljedeće generacije, a zatim i u zdravstvu.

 

10. Tiha tehnologija za čišćenje uma

Mi danas provjeravamo svoje telefone u prosjeku 80 puta dnevno. Međutim, ista ta visoka tehnologija uskoro će nam pomagati da se isključimo iz te vreve. I nećete morati gasiti svoje uređaje, jer će vam tiha tehnologija, kao što je Gear IconX, ponuditi ultimativni proizvod.

(tehnoklik)

I ovo bi vas moglo zanimati

Žiri GSMA-a službeno je proglasio najbolji novi smartfon na MWC-u 2017

GSMA, organizacija koja priređuje najveći svjetski sajam mobilnih tehnologija, Mobile World Congress, objavila je kako …