Jančo: Za kvalitetnu obradu mesa najveća temperatura 13°C

Iako smo u mjesecu studenom, nižim temperaturama ni traga. Iznadprosječno toplo vrijeme nastavit će se, najavljuju meteorolozi, i sljedećih dana, što će samo povećati zbunjenost prirode. Zasijani usjevi u polju prerano se razvijaju, a na mukama su seljaci koji se pripremaju za svinjokolju. Pripreme su u punom jeku, no mnogi koju su već odredili datum nisu niti slutili da bi ih sredinom studenoga, dočekale temperature od gotovo 20 stupnjeva. Šteta može biti još veća ukoliko se meso pokvari, rekao je za Novi radio Goran Jančo, doktor veterine i predsjednik Središnjeg saveza udruge uzgajivača svinja Hrvatske.

Jančo se također osvrnuo na problem prilikom prerađivanja masti.

Ovakvi vremenski ekstremi postali su sve učestaliji. Svjedoci smo da su zime svedene na tri tjedna hladnoće i snijega, a većina jeseni i mjeseca prosinca je iznadprosječno toplo.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × 5 =