Home / Vijesti / Misa večere Gospodnje u đakovačkoj katedrali

Misa večere Gospodnje u đakovačkoj katedrali

Sinoć je u Katedrali održana Misa večere gospodnje. Uz nadbiskupa je koncelebriralo 12 svećenika, a slavlju su nazočili brojni vjernici i milosrdne sestre sv. Križa iz Đakova.

„Toj je večeri Isus želio dati posebno obilježje, obogatiti sjećanje na tu večeru ispunjajući je dirljivim riječima i osjećajima, potpuno novim djelima i shvaćanjima o kojima zajednica njegovih učenika nikad neće prestati razmišljati, nego će geste i riječi s te večere biti u njezinoj memoriji kroz čitavu povijest.”

Podsjetivši kako je te večeri Isus ustanovio euharistiju i ministerijalno svećeništvo, nadbiskup je kazao: „Isus nam se daje u euharistiji da bi nas ojačao u našim slabostima, da bi bio s nama u našoj samoći i da bi nam darovao predokus neba. Ostaje zauvijek s nama stvarno i uistinu prisutan. Isti Isus, koji se nalazio u dvorani Posljednje večere, nalazi se u svetohraništu.”

Istaknuvši kako je euharistija povlašteno mjesto zajedništva Isusovih učenika, zajedništva svih koji čine Crkvu, nadbiskup je posvijestio kako okupljeni oko istoga stola i nahranjeni od jednoga euharistijskoga kruha svi postajemo ujedinjeni ne samo pojedinačno s Kristom raspetim i uskrslim, nego i mi međusobno postajemo jedno – postajemo Isusovo otajstveno tijelo.”

“Nitko nema veće ljubavi od ove: položiti vlastiti život za svoje prijatelje”, zaključio je nadbiskup Đuro.

I ovo bi vas moglo zanimati

Festival vina, kulena i slavonskih delicija na korzu

Turistička zajednica grada Đakova Đakovo u suradnji s Udrugom kulinara ”Đakovački kulin” pod pokroviteljstvom Grada …