Home / Kultura / Na Susretima sa slavonskim piscima i Đakovčanka Bernarda Ćurić

Na Susretima sa slavonskim piscima i Đakovčanka Bernarda Ćurić

U Gradskoj knjižnici Đakovo u petak 31. ožujka održat će se 7. susret sa slavonskim piscima s početkom u 19 sati. Gošće susreta su Đakovčanka Bernarda Ćurić i Osječanka Lidija Sopjanac. Uz spisateljice očekuje vas i ugodno pjesničko druženje koje će nadopuniti glazbeni duo Sanja Hajduković i Josip Molnar.

Jedan od objavljenih radova Bernarde Ćurić je i pjesma “Zaiskrila iskra” koja je objavljena u zbirci “Petrinjske staze: prva zbirka pjesama” 2016. godine, a čak šest njezinih pjesama je tiskano u međunarodnoj zbirci pjesama “Fontana stihova” iste godine.

Druga gošća je gđa. Lidija Sopjanac čije su pjesme objavljene u zajedničkim zbirkama: “Čarolija”, “To Grad govori u meni”, “Probuđeni sanjaju”, “Vlak Života”, “Osječki stihovi” te mnogim drugima. Dobitnica je priznanja Grada Osijeka za najbolju domoljubnu pjesmu 2013. godine, a 2014. i 2016. godine ulazi u zbornik domoljubnih pjesama “Pjesmom protiv zaborava” Udruge braniteljica Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

I ovo bi vas moglo zanimati

Đakovački vezovi nose oznaku „EFFE Label“

Međunarodna smotra folklora Đakovački vezovi odabrana je za nositelja oznake „EFFE Label“ 2017-2018., koja predstavlja …