Home / Gospodarstvo / Predstavljen ovogodišnji Đakovo Expo Zlatne ruke

Predstavljen ovogodišnji Đakovo Expo Zlatne ruke

Danas je predstavljen program za ovogodišnji Đakovo Expo Zlatne ruke. To je već 9. Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva koji će se održati 28. i 29. travnja, a po treći put je na Sajmištu u Piškorevcima.

O ovoj manifestaciji govorili su predsjednik Gradskoga vijeća Goran Soldo, Univerzalov direktor Mile Kaselj, direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek, predstavnici Udruženja obrtnika, Veterinarske stanice Đakovo, Savjetodavne službe i Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakova. Najavi su prisustvovali i ostali suorganizatori i partneri Sajma.

Osim službenog dijela predsjednik Gradskoga vijeća Goran Soldo uputio nas je u razloge održavanja manifestacije:

      SOLDO1_0420

Uputio je također i koje će se sve prilike nuditi:

      SOLDO2_0420

Također, Soldo najavljuje i širok glazbeni repertoar koji uključuje nastup Željka Bebeka, Opće opasnosti, TS Đerdani, TS Sokak, TS Brace, TS Royal te mnogih drugih izvođača.

Marija Burek je u ime Turističke zajednice i Građa Đakova najavila novi festivalski šator i da se sajam održava u Piškorevcima iz razloga što pripadaju C turističkom razredu. Istaknula je i visoku razinu uključenosti lokalne zajednice zbog čega su u manifestaciju uključili i đakovačke vrtiće i škole o čemu su više rekle prof. Šarmicer iz Strukovne škole te gosp. Grejza iz OŠ u Piškorevcima. Burek je najavila i Festival čokolade:

      BUREK_0420

Osim radionica za učenike, održat će se tri predavanja Veterinarske stanice o kojima je govorio Mario Šola:

      SOLA_0420

Da Slavonija može ponuditi puno više svima, u cijeloj Hrvatskoj, od radne snage, ističe za kraj Univerzalov direktor Mile Kaselj:

      KASELJ_0420

Pokrovitelji manifestacije su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija te Hrvatska gospodarska komora. Organizatori su Grad Đakovo, tvrtka Univerzal i Turistička zajednica grada Đakova, dok su suorganizatori Udruženje obrtnika grada Đakova, Veterinarska stanica, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Osnovna škola Matija Gubec Piškorevci, Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede, Vijeće mjesnog odbora Piškorevci te Lovački savez Osječko-baranjske županije. Manifestacija je i međunarodnog karaktera, odnosno sudjelovat će i Osnovna škola iz Tavankuta iz Srbije te Obrtnička komora Tuzlanskog kantona iz Bosne i Hercegovine.

I ovo bi vas moglo zanimati

Uspješan natjecateljski vikend Državne ergele Đakovo

Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje se proteklog vikenda održalo u Rumunjskoj, natjecatelji Državne …