Home / Gospodarstvo / Studentsko natjecanje osječkog sveučilišta

Studentsko natjecanje osječkog sveučilišta

Udruga EWob (Entrepreneurs without borders), udruge studenata Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, nositelj je i organizator mnogih projekata i natjecanja iz poduzetničkog područja interesa. Svakako jedno od najpoznatijih je „EWoB Business Hackathon”, najveće studentsko natjecanje osječkog sveučilišta koje se temelji na principu hackathona- rješavaju se interdisciplinarni zadaci uz vremensko ograničenje. Zadaci se odnose na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema i njihovo rješavanje, a uključuju razumijevanje tržišta, poslovnog odlučivanja, analitike i logike. Nakon 4 kruga, najboljih 10 finalista dobiva priliku ući u zadnji krug natjecanja i riješiti poslovni slučaj. Poslovni slučaj je stvaran, zadaje ga osoba u žiriju iz poslovnog sektora. Žiri čine osobe iz poslovnog svijeta, s iskustvom u IT-u i poslovnoj ekonomiji.

Za sve finaliste bit će osigurane nagrade, a za prva 3 najbolja finalista osigurane su i novčane nagrade (6.000,00 HRK) te ponude za studentske prakse. Otvorenje prijava za natjecanje je 9. svibnja (http://ebh.bambooapp.eu/), a natjecanju mogu pristupiti svi studenti sveučilišta u Osijeku koji ovim putem imaju priliku pokazati sva svoja znanja i vještine pred najboljim hrvatskim poduzećima. Samo natjecanje održati će se 19.5. 2017. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Ovo je vrlo bitno, kako za studente, koji se ovim putem upoznaju s potencijalnim budućim poslodavcima, tako i za sama poduzeća koja dolaze u doticaj s mnogim mladim i ambicioznim ljudima punih ideja iz različitih sfera djelovanja.Cilj nam je doprijeti do što većeg broja studenata kako bi zaista pronašli 1% najboljih studenata.

I ovo bi vas moglo zanimati

Sufinanciranje 24 projekta općina i gradovima OBŽ

U prostorijama Gradske vijećnice u Našicama ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević podijelio je …