Home / Izdvojeno / U tijeku izgradnja biciklističko-pješačke staze Kuševac-Đakovo

U tijeku izgradnja biciklističko-pješačke staze Kuševac-Đakovo

Prije desetak dana započela je izgradnja biciklističko-pješačke staze Kuševac-Đakovo, koja će to Đakovu najbliže prigradsko naselje napokon spojiti s gradom. Investicija vrijedna gotovo dva milijuna kuna posebno je važna ne samo za Kuševčane, već i mještane Ivanovaca Đakovačkih. Biciklistička veza s gradom do sada odvijala isključivo putem državne ceste D7.

– Hrvatske ceste prepoznale su ovu potrebu Grada i zajedno s nama osigurale sredstva. Radovi dobro napreduju i ako izvođača posluže vremenske prilike, bit će dovršeni prije roka od šest mjeseci. U sklopu staze planiran je i most preko Jošave koji je pomalo usporavao cijeli projekt, s obzirom da je jezero Jošava zaštićeno prirodno područje. Nova će staza žiteljima Kuševca i Ivanovaca, što je ipak najvažnije, omogućiti neusporedivo sigurniji put na posao i u školu.

Također, dodao je da će se drugi krak iste ove biciklističko-pješačke staze protezati od objekta starog Lidla, Teslinom i Nazorovom, pa Mažuranićevom i Domjanićevom ulicom, sve do Jošave, poznatog vikend izletišta. Predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo dodao je da su u planu i druge biciklističke staze.

      SOLDO1_0330

Biciklistička veza s gradom do sada odvijala isključivo putem državne ceste D7, dodaje Soldo.

      SOLDO2_0330

Poslužit će i kao zona za bicikliranje i rekreaciju, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković obilazeći gradilište.

I ovo bi vas moglo zanimati

Radovi u Đakovu i okolnim selima

Iz Ureda gradonačelnika stiglo je priopćenje o izvedenim radovima ili radovima koji su u tijeku …