Home / Gospodarstvo / Ukinuta zabrana držanja peradi na otvorenom

Ukinuta zabrana držanja peradi na otvorenom

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo novu Naredbu o mjerama za sprječavanje pojave i širenja influence ptica na području Republike Hrvatske kojom je ukinuta zabrana držanja peradi, pernate divljači u uzgoju i ptica u zatočeništvu na otvorenom.

Perad se mora držati u ograđenim prostorima tako da je spriječen kontakt s divljim pticama, patke i guske se moraju držati odvojeno od ostale peradi, a hrana i voda za perad se mora držati u zatvorenom ili natkrivenom prostoru zaštićenom od divljih ptica. Vlasnici peradi su i dalje obvezni provoditi mjere biosigurnosti te bez odgađanja veterinaru prijaviti svaku promjenu zdravstvenog stanja ili ponašanja te uginuća peradi.

Također, iz Ministarstva napominju da je i dalje prisutan rizik od pojave influence ptica te se mole vlasnici na pridržavanje propisanih mjera. Sva dodatna pitanja možete uputiti Ministarstvu poljoprivrede slanjem poruke na e-mail adresu: veterinarstvo@mps.hr ili pozivom na broj telefona 01/6443-540.

I ovo bi vas moglo zanimati

Uspješan natjecateljski vikend Državne ergele Đakovo

Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje se proteklog vikenda održalo u Rumunjskoj, natjecatelji Državne …