Home / Vijesti / Vinković o tekstu u Telegramu: “Mnoštvo neistinitih podataka”

Vinković o tekstu u Telegramu: “Mnoštvo neistinitih podataka”

Gradonačelnik Zoran Vinković oglasio se povodom vijesti na web portalu Telegrama,istraživačkog novinara koji se specijalizirao za praćenje, kako navodi, njegova rada Drage Hedla. U spomenutom teksu Hedl piše kako je Vinković kupio novcem građana zemljište koje graniči s privatnim vlasništvom i kako je osobno potpisao zapisnik sastavljen 13. listopada prošle godine s vlasnikom tog zemljišta Željkom Lukačevićem i u kojem stoji da je spomenutih pola hektara oranice kupljeno radi ”rješavanja imovinskopravnih odnosa u svrhu osiguranja zemljišta za rekonstrukciju lokalne ceste Pisak Đakovački – Arduševac – Đurđanci”.

Da, naravno da sam osobno potpisao navedeni zapisnik jer sam jedini sukladno Zakonu i ovlašten ga potpisati. I nije riječ o lokalnoj (gradskoj) već županijskoj cesti. Hedl vjerojatno misli da sam to zemljište zapravo kupio novcem Grada, kako bih ga potom preprodao sam sebi, odnosno građaninu Zoranu Vinkoviću”.

Hedl insinuira, navodi dalje u svom dopisu, da će gradonačelnik prekršiti zakon kako bi građaninu Zoranu Vinkoviću omogućio kupovinu zemljišta plaćenog gradskim novcem. Kaže, kako je manje od mjesec dana nakon nagodbe o naknadi u iznosu od 225.000 kuna, Grad Đakovo 10. studenoga prošle godine, vlasniku zemljišta Željku Lukačeviću, žurno, dva i pol mjeseca prije roka, u cijelosti isplatio traženu cijenu, mada je u zapisniku stajalo da je to u obvezi učiniti do 31. siječnja ove godine, dodaje Vinković naglašavajući da je iznos definiran ugovorom, isplaćen u cijelosti.

Izgradnja navedene županijske ceste je u pripremi već nekoliko godina, ali do sada nije mogla biti realizirana upravo zbog toga što vlasnici zemljišta nisu htjeli prodati dijelove svojih parcela kako bi ona mogla biti i izgrađena. Sada kada je konačno riješen i taj problem, a riješio ga je Grad Đakovo otkupivši potrebno zemljište, dok će Županija osječko-baranjska financirati izgradnju ceste, novinar Hedl pokušava sve izokrenuti i mene napraviti lopovom, navodi Vinković. Službenu procjenu navedenog zemljišta izvršio je ovlašteni sudski vještak za građevinarstvo i procjenitelj vrijednosti nekretnina Damir Grgas, dipl.ing.građ, koji je zemljište procijenio na 227.000 kuna ili na 38,50 kuna po četvornom metru. U konačnom utvrđivanju otkupne cijene u iznosu od 225.000 kuna, Gradu je ušteđeno 2.000 kuna. I osim što će mještani ova tri đakovačka naselja konačno dobiti cestu, Ugovorom koji je sklopljen sa Udrugom za zaštitu životinja Đakovo, većinu preostalog zemljišta dao je, dodaje Vinković za uspostavu Azila za napuštene životinje, pa otud možda i kamioni koji dovoze zemlju.” No, Drago Hedl vjerojatno ima možda bolju informaciju, pa ga molim da ju objavi. A tko zna, možda će po uspostavi Azila ponovno posjetiti Pisak kako bi pronašao neku novu aferu, sada već, „legendarnog gradonačelnika Đakova“, stoji na kraju priopćenja.

I ovo bi vas moglo zanimati

“Želim dotaknuti nebo” večeras u Đakovu

Koprivnički visokogorac Matej Perkov ovog je ljeta u društvu četvorice prijatelja iz zagrebačkog HPD „Kapela“ …