12. ARLA festival u Đakovu

I ove godine tijekom kolovoza održat će se ARLA festival. U Strossmayerovom parku 12. izdanje festivala u grad donosi svemirsko šarenilo, a održat će se od 12. do 20. kolovoza. Danas od 17 do 20 sati na redu je ARLATON koji donosi; radionica ruskog i mađarskog jezika za djecu, radionica francuskog za srednjoškolce, plesna točka – Oumnia & Clem, zatim radionica hrvatskog znakovnog jezika za odrasle, radionica oslikavanja svemirskih putokaza, buvljak, predstavljanje projekta “Život životinja” i badminton.

Za subotu 13.8. predviđeni su koncerti grupe Doringo, Songkillers i Bad Daughter, međutim, zbog loše najave vremenske prognoze koncerti su odgođeni, a novi datum bit će objavljen naknadno na FB stranici Udruge ARLA.

Sljedećega tjedna, 20. kolovoza, na redu je Piknik u svemiru. Tim povodom, Udruga je raspisala natječaj za mlade umjetnike i umjetnice do 14 godina starosti u kojemu žele vidjeti kako oni zamišljaju put u svemir i što bi se sve moglo naći na njihovom planetu. Potrebno je na A4 papiru dizajnirati svemirski brod, osmisliti vlastiti planet koristeći tehniku po izboru ili se izraziti literarnim radom na istu temu. Radove je potrebno fotografirati i poslati na adresu udrugaarla@gmail.com do 12. kolovoza. Original je potrebno donijeti na Piknik, gdje će biti izložen uz sve ostale kreacije. Svi sudionici natječaja dobit će zahvalnice, a prva tri najbolja rada bit će nagrađena.


Program je za Novi radio najavila Marta Džaja.

,,Svaki planet će biti zaseban svijet! Uskoro doznajte što za vas spremamo na Merkuru, što vas čeka na Marsu, kakve tajne krije Venera… Bit će vanzemaljski!”, poručuje Marta Džaja, vlasnica obrta za podučavanje M.art. Festival se održava sklopu Đakovačkog ljeta pod pokroviteljstvom Grada Đakova.

Info: FB Udruga ARLA, M.art obrt za podučavanje, Marta Džaja

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

12 + sixteen =