13. Dani Luke Botića:Suzani Šimunović prva nagrada

U Rock klubu King nastavljeni su 13. dani Luke Botića programom posvećenom pjesništvu, pjesnicima i pjesnikinjama. 

Nakon što je Sanja Hajduković interpretirala pjesmu Luke Botića Tri muke bjeguncima, kojom započinju Botićevi dani u Đakovu, predstavljeno je pet novih pjesničkih zbirki koji su objavili pjesnici i pjesnikinje iz Đakova, Županje, Vinkovaca, Osijeka i Bizovca: Franjo Džakula: Tempus fugit (DHK, Osijek, 2021.) Zvonimir Stjepanović: Stišavanje (DHK, Osijek 2022.), Ines Drenjančević: Čuđenje ne prestaje (Đakovački kulturni krug Đakovo, 2022.), Vlasta Markasović: Vitar i bol (Vinkovački šokački rodovi, Vinkovci, 2021), Brankica Bošnjak: Uškrobljeni ovratnici (DHK, Osijek, 2022.). Razgovor s pjesnicima vodio je Mirko Ćurić. 

U pjesničkom natjecanju: Pjesničke posvete Luki Botiću,  čula su se pjesnička čitanja dvadeset slavonskih autora i autorica zastupljenih u Zborniku Dana Luke Botića VI., u izboru Marice i Željka Kovača te Ivana Stipića. Nazočna publika je glasovala o najboljoj pjesmi 13. Dana Luke Botića, u čast Luke Botića, koji je prvi dobitnik jedne književne nagrade u Hrvatskoj – Nagrade Nevenovih čitatelja 1854.

Glasovima publike prvu nagradu osvojila je Suzana Šimunović za pjesmu Slavonijo, di su tvoja dica, drugo mjesto Bernarda Ćurić a treće Marino Barišić. Priznanja su im uručili: Dr. Jurica Botić iz Udruge Opor Botići iz Kaštela, dr. Robert Hajszan, predsjednik Panonskog instituta iz Pinkovca, Austrija te  dr. Sanja Knežević, predstojnica Odsjeka za kroatistiku Sveučilišta u Zadru. U Glazbenom programu nastupio je sastav The Bestman iz Đakova.

Programi 13. dana Luke Botića nastavljaju se danas i završavaju prema predviđenom rasporedu.

Info i foto: Mirko Ćurić

Pogoci: 43

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 14 =

Vrijeme danas