132 godine rada Srednje strukovne škole Antuna Horvata

Srednja strukovna škola Antuna Horvata obilježava Dan škole. Najstarija je to svjetovna srednjoškolska ustanova u gradu Đakovu. Prvi je puta započela sa radom 23. siječnja 1887. godine kao Šegrtska škola. Na prijedlog đakovačkog Udruženja obrtnika 5. ožujka 1992. godine Škola dobiva ime po dugogodišnjem predavaču i ravnatelju Škole učenika u privredi – Antunu Horvatu. Posljednja promjena imena dogodila se 2012. godine, kada je tadašnje ime “Obrtnička škola Antuna Horvata” promijenjeno u “Strukovna škola Antuna Horvata”, kako bi se imenom pokrilo nekoliko četverogodišnjih tehničkih zanimanja iz područja strojarstva, elektrotehnike i poljoprivrede. U sklopu proslave otvorena je izložba učeničkih radova te predstavljeni školski proizvodi, projekati i oprema. Kada je u pitanju prošla godina ravnatelj Mirko Ćurić kaže kako su u cijelosti zadovoljni postignutim.

Predstavljen je 21.broj školskog lista Zlatovez.

Voditeljica novinarske družine profesorica Maja Vonić dodala je kako je u kreiranju školskog lista sudjelovalo 18 učenika i 15 profesora, a napisano je preko 40 članaka.

Na obilježavanje Dana škole stigli su i brojni gosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije , te iz Ministarstva obrazovanja.

CURIC1_0201

CURIC2_0201

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × four =