17. Kongres medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja

U Hotelu Osijek otvoren je 17. Kongres HZL – Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja koji je ovo stručno društvo Hrvatskog liječničkog zbora organiziralo u suradnji s Direkcijom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice HZL – Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja Vlaste Zajic-Stojanović, sudionike Kongresa pozdravio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te im poželio uspješan rad. Ujedno je zahvalio što su odabrali Osijek i Osječko-baranjsku županiju za mjesto održavanja Kongresa te će se osobno uvjeriti u ljepote i gostoljubivost ovog područja. Župan Anušić potom je dr. Jasni Stajkov uručio najviše godišnje priznanje “Povelju dr. Anica Matić“.

Uvodno predavanje održao je ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, dr. med., a nakon toga su počela stručna predavana o aktualnim temama. Vodeća tema ovogodišnjeg skupa medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja su kronične nezarazne bolesti s naglaskom na bolesti i stanja iz psihijatrijskog kruga (promocija i unapređenje mentalnog zdravlja, prevencija, rano prepoznavanje, liječenje i rehabilitacija psihijatrijskih poremećaja na primarnoj i sekundarnoj razini). Drugog kongresnog dana slijede okrugli stol i blok predavanja vezanih uz stres i napade na liječnike na radnom mjestu te druge „zavodske“ teme.

Po završetku znanstvenog dijela Kongresa, 16. studenoga 2019. godine, za njegove sudionike organiziran je posjet Vukovaru.

– Veseli me što Kongres ne obuhvaća samo liječnike koji su u Zavodu već i liječnike primarne zdravstvene zaštite, naše ugovorne partnere, ali i ostale liječnike, pa ćemo u tom dijelu imati primjere iz rada svih djelokruga naših liječnika. Mi nismo naučeni odgovarati na agresiju te pokušavamo svojim smirenim nastupom i prijateljskim razgovorom shvatiti potrebe naših pacijenata, ali isto tako i zaštititi svoju osobnost koja je u nekim situacijama jako narušena – rekla je dopredsjednica Hrvatskog društva medicinskih vještaka zdravstvenog osiguranja Srebrenka Mesić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − 3 =