24. Đakovački bušari 27. i 28. siječnja

Najveća kontinentalna pokladna manifestacija – ovogodišnji 24. „Đakovački Bušari“, održat će 27. i 28. siječnja. Bušari će tako po 24. puta oživjeti pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost ulicama našeg grada.

Sama manifestacija sastoji se od Pokladnog Gastro festa – ”Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasica te Pokladne povorke koji će se održati 27. siječnja, dok će se Pokladno jahanje u Selcima Đakovačkim održati dan kasnije, 28. siječnja.

Centralni događaj – svečana bušarska povorka – i ove će se godine kretati od Starog DVD-a u ulici Matije Gupca, gradskim korzom do Trga dr. Franje Tuđmana gdje će gradonačelnik predati vlast bušarima. Kolona će potom nastaviti ulicom Kralja Tomislava do gradske nastavno-športske dvorane gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci ovogodišnjih 24. Đakovačkih bušara očekuje se 40-ak skupina s kojima će ponovno biti obuhvaćena gotovo cijela Hrvatska – od područja Kastavštine, Opatije, Omiša, Brista, Kutine, Vrbovca, Vukojevaca, Baranjskog Petrovog Sela, Draža i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare dolaze i sudionici iz susjednih Mađarske i Slovenije.

I ove godine organizatori su Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada Đakova.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 4 =