25-godišnjica ređenja punitovačkog župnika vlč. Đurice Pardona i patera Vladimira Stuhlija

  Punitovački župnik, vlč. dr. sc. Đurica Pardon, rodom iz Nijemaca, 18 godina župnik sv. Ladislava kralja u Punitovcima i vlč. pater Vladimir Stuhli, iz reda Salezijanaca, Josipovčanin, više od 20 godina misionar na Madagaskaru svečano su proslavili 25. godišnjicu ređenja. Misno slavlje u župnoj crkvi u Punitovcima , zajedno su predvodili slavljenici, te preč. Mato Gašparović, ekonom sjemeništa i ravnatelj UZUK-a i bivši župnik punitovačke župe- prethodnik župnika Đurice, fra Ivica Jagodić, Gorjanac, župnik u Vukovaru i gvardijan franjevačkog samostana, vlč. dr. sc. Josip Bošnjaković, prof. psihologije na KBF-u u Đakovu i don. Stjepan Tribuljak, župni vikar Plitvička Jezera.

Slavlju koje su organizirali i upriličili članovi Župskog pastoralnog i Župskog ekonomskog vijeća i župljani nazočili su načelnica i predsjednik Općinskog vijeća punitovačke Općine Jasna Matković i Zdenko Perić, Miroslav Kovač iz Udruge OPG-a Hrvatske „Život“, Ivan Laslo, dugogodišnji čelnik Saveza seljaka Đakovštine, županije i Hrvatske, dr. sc. Dražen Kušen, ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku, s. Renata Bunjova, voditeljica slovačkog Misijskog centra u Josipovcu, s.Marijana iz Hrvatske provincije č. s. Zagreb, župljani Batine, mjesta prvog župnikovanja dr. Đurice, predstavnici udruga i društava sela punitovačke župe, ujedno i općine. Crkva je odisala brojnošću župljana i gostiju i ljepotom slovačkih i šokačkih narodni nošnji Punitovaca, Josipovca i Jurjevca Punitovačkog kao i ministranata u bijelim haljama i nošnjama.

Srebrno misnike su na početku misnog slavlja pozdravili predstavnici Župskog pastoralnog i ekonomskog vijeća i načelnica punitovačke Općine, Josip Brandis, Igor Kovačević i Jasna Matković a prigodne darove župljana slavljenicima su u ime sva 4 sela uručili su u narodnim nošnjama članovi udruga i društava.

Po završenom slavlju upriličen je svečani ručak za oko 110 uzvanika na kojemu su upućene čestitke i uručeni pokloni Općine, udruga i društava uz zahvalu slavljenika, srebrno misnika. Sve je za medije i arhivu popratio najstariji župni dopisnik Đakovačko- osječke nadbiskupije Mirko Knežević.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + 11 =

Vrijeme danas