46. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

U Osijeku i Našicama od 31. ožujka do 2. travnja održava se 46. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Ove je godine posvećen 160. obljetnici rođenja Osječanina Mije Majera, učenika Paje Kolarića i utemeljitelja prvog tamburaškog zbora „Hrvatska lira“.

U glazbeno bogate tri natjecateljske i revijalne večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavit će se 17 vrsnih tamburaških orkestara i komornih ansambala s gotovo 400 mladih glazbenica i glazbenika. Svi oni pokazat će svoje umijeće na autohtonom hrvatskom glazbalu neograničenih mogućnosti izvedbom gotovo 60 skladbi, a od kojih je čak osam praizvedbi.

Svečano otvorenje Festivala je danas, 31. ožujka, u prostoru Arheološkog muzeja Osijek, s početkom u 20 sati. Druga se večer festivala, 1. travnja, održava u svečanoj dvorani Srednje škole Izidora Kršnjavoga u Našicama u 19 sati, a završna večer predviđena je za nedjelju, 2. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, s početkom u 18 sati. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Foto: Hrvatski tamburaški savez u Osijeku

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two + three =

Vrijeme danas