51 alkoholizirani vozač tijekom vikenda

U vremenu od 23. do 25. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen 51 vozač (41 vozača osobnog automobila, 9 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
Evidentirano je još 198 prekršaja od kojih: 114 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 5 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 46 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 23. listopada, oko 2,35 sati, u Osijeku, u Istarskoj ulici, kada je u prometu zaustavljen 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu.
 
U petak 23. listopada, u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Vardarca koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

U subotu, 24. listopada, na državnoj cesti broj 213, između Bjelog Brda i Dalja, u nadzoru prometa zaustavljen je 56-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,12 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 25. listopada, na državnoj cesti broj 38, između Selaca Đakovačkih i Kondrića, u nadzoru prometa zaustavljen je 42-godišnji hrvatski državljanin iz Dragotina koji je upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje,  isteklo je važenje prometne dozvole do 15 dana te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,78 grama po kilogramu.
U 2020. godini 42-godišnjak je dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao.
 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen + 13 =