51 folklorna skupina i oko 2.500 sudionika u svečanoj vezovskoj povorci

Danas je u gradskoj vijećnici održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program 53. Đakovačkih vezova koji su započeli 21. lipnja s manifestacijom Ivanjski krijesovi i traju sve do 7. srpnja svečanim zatvaranjem programa “Slavonijo zemljo plemenita”. Organizator je Grad Đakovo, Turistička zajednica grada Đakova te SAKUD-a Đakovštine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH. Ove godine zemlja partner je Slovačka, a upravo je uvođenje zemlje partnera – Đakovačke vezove diglo na međunarodnu razinu. Direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Đakova, Marija Burek.

Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a grada Đakova i Đakovštine, najavio je folklorni dio programa te naglasio posebno nedjelju 7. srpnja i nastup 51 folklorne skupine.

Svečana povorka u nedjelju 7. srpnja započinje u 8:30, a po završetku slijedi folklorni program u Strossmayerovom perivoju. Ove godine prijavljen je najveći broj predstavnika stranih zemalja u 53 godine đakovačkih vezova, rekao je Vuković.

Na konferenciji je spomenuto i kako je ulaz na sve programe đakovačkih vezova slobodan, te kako će se i ove godine na nacionalnoj televiziji prikazivati prijenos svečanog otvaranja i povorke.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

twelve + 9 =

Vrijeme danas