62,8 milijuna kuna za razminiranje šumskog zemljišta

Danas će Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan potpisati  Sporazum o financiranju radova razminiranja šuma i šumskog zemljišta sredstvima iz naknade OKFŠ prikupljene tijekom 2018. godine i Dodatak Sporazumu o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta sredstvima iz naknade općekorisne funkcije šuma (OKFŠ) prikupljene tijekom 2017. godine.

Sporazum o financiranju radova razminiranja šuma i šumskog zemljišta sredstvima iz naknade OKFŠ prikupljene tijekom 2018. godine vrijedan je 55 milijuna kuna namijenjenih razminiranju 502 ha šuma i šumskog zemljišta.

Za 2017. godinu između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog centra za razminiranje potpisan je Sporazumom o financiranju poslova razminiranja šuma i šumskih zemljišta iz sredstava naknade za općekorisne funkcije šuma na bazi prosječnog iznosa prikupljenih sredstava OKFŠ-a iz prethodnih godina u iznosu od 40 milijuna kuna. Završnim obračunom utvrđeno je da je tijekom 2017. prikupljeno 12.795.991,55 kuna više od predviđenih namjenskih sredstava iz nakade OKFŠ za financiranje poslova razminiranja šuma i šumskog zemljišta. Potpisivanjem Dodatka Sporazuma iz 2017. godine ukupno se financira razminiranje 475 ha šuma i šumskog zemljišta.

Podsjećamo da je Ministarstvo poljoprivrede u lipnju prošle godine izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku za ostvarivanje prava na sredstva iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za izvršene radove u šumama omogućilo povećanje namijenjenih sredstava OKFŠ-a za razminiranje šuma i šumskog zemljišta s dotadašnjih 13% na sadašnjih 30%.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × four =