9. Kreativna riznica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Danas na Ekonomskom fakultetu u Osijeku započinje 9. Kreativna riznica-popularizacijski simpozij kreativne industrije.

Burza autentičnih odredišta prva je panel-rasprava u utorak, s početkom u 10:15. Uz moderaciju Ivana Kelića, raspravljat će Tonči Glavina, Antonija Jozić, Ivana Jurić, Ivo Bašić i Tihomil Matković. U panel-raspravi bit će izneseni planovi za razvoj cjelogodišnjeg turizma s naglaskom na potencijale održivog kontinentalnog turizma Slavonije i sjeveroistočne Hrvatske.

Krađa autorstva druga je panel-rasprava na rasporedu u 12:30. Tehnologija je ubrzala i olakšala mogućnosti povrede autorskih prava. U suvremenom je dobu pojednostavljeno i pronalaženje onih koji otuđuju autorstvo. O temi će raspravljati panelisti Mario Romulić, Marijana Bošnjak, Valentina Vižintin, Vladimir Novicki, Slaven Batorek i Ivica Murat, uz moderaciju Josipe Mijoč.

Posljednja današnja radionica predviđena je u drugom dijelu dana, a riječ je o temi Otkupi umjetnika o kojoj će govoriti panelisti Josip Zelić, Nives Tomašević i Robert Raponja, uz moderaciju Josipe Mijoč. Na tržištu kreativne industrije umjetnici su proizvođači proizvoda i usluga namijenjenih razmjeni na tržištu. Panelisti će razgovarati o razlozima prelaska umjetnika iz jednog poslovnog okružja u drugo te o posljedicama i prednostima koje ostvaruju poslodavci, agenti i umjetnici. Programske je sadržaje Kreativne riznice moguće pratiti besplatno, uživo i online, od 25. do 27. travnja.

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + twenty =

Vrijeme danas