Adulticidni tretman komaraca na području Đakova 26. i 27. lipnja

Adulticidni tretman usmjeren na uništavanje odraslih jedinki komaraca na području Grada Đakova provoditi će se 26. lipnja 2023. u večernjem terminu od 20:00 do 22:00 sata, uži centar Grada.

Zatim, 27. lipnja u jutarnjim satima od 06:00 do 09:00 sati u naseljima Selci Đakovački, Piškorevci, Novi Perkovci, Budrovci, Đurđanci, preko Piska (jezero) nazad prema gradu. Istoga dana, tretiranje će se nastaviti u večernjim satima od 20:00 do 22:00 sata u naseljima Kuševac, Ivanovci Đakovački i Široko Polje. Koristit će se tehnika hladnog zamagljivanja sa zemlje.

,,Molimo građane da se ne zadržavaju na otvorenome u područjima provedbe i u vrijeme suzbijanja, a posebno se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi insekticid mogao izazvati iritaciju dišnih puteva. Ukoliko na području koji se tretira postoje pčelari koji drže košnice, molim iste da pčelama onemoguće izlaz iz košnica. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta akcija se odgađa do slijedećeg povoljnog vremenskog perioda”, prenosi Grad Đakovo.

Pogoci: 177

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × five =

Vrijeme danas