Adventska događanja Državne ergele Đakovo

U prosincu mnoštvo je događanja u Državnoj ergeli u Đakovu!

Državna ergela Đakovo i ove godine pokreće organizaciju projekta AUKCIJE KONJA, sa ciljem omogućavanja vlasnicima da na jednom mjestu predstave grla koje žele prodati. Projekt je zamišljen sa ciljem stvaranja organizirane prodaje konja (prvenstveno lipicanske pasmine), te sa ciljem stavljanja zatvorene jahaonice ergele Đakovo u dodatnu funkciju i na korist vlasnika konja. Aukcija konja će se održati dana 02. prosinca 2017. godine (subota) s početkom u 9:00 sati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo. Za potrebe aukcije tiskan je i katalog.

Potom vožnje fijakerom u vrijeme adventa. U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Đakova u predblagdansko vrijeme Državna ergela Đakovo u suradnji s Gradom Đakovom i TZ grada sudjeluje u promotivno – turističkoj ponudi vožnji fijakerom centrom grada Đakova. Projekt obuhvaća vožnju definiranom rutom u užem centru grada (oko 10 minuta vožnje po jednoj ruti) koja je na raspolaganju za vožnju građana i turista. Kočija kreće s Trga J. J. Strossmayera, a vožnje će se održavati adventskim subotama 2., 9. i 23. prosinca 2017. godine, i u petak 15. prosinca, od 10:00 do 12:00 sati.NOVO – noćne vožnje od 18:00 do 20:00 sati 20., 21., 22. i 23. prosinca. Cijena vožnje fijakerom iznosi 5,00 kuna po osobi. U slučaju lošeg vremena vožnje nisu moguće.

Također će i ove godine božićne radosti djeci upotpuniti novom turističkom ponudom u dane Adventa. Osim vožnji kočijom u gradu Đakovu organizirano je i jahanje za djecu uz nadzor trenera u zatvorenoj jahaonici. Jahanje će se održati adventskim subotama 2., 9. i 23. prosinca 2017. godine, te u petak 15. prosinca, u vremenu od 10:00 – 12:00 sati. Za sve „male jahače“ i njihovu pratnju omogućen je i besplatan obilazak đakovačke Ergele. Cijena jahanja iznosi 20,00 kn, a karte će biti dostupne u jahaonici đakovačke ergele.

A novu priču KRALJEVSKI KONJ, pripremili su na ovogodišnjem Božićnom balu lipicanaca, 16. prosinca 2017. godine (subota) u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu 2017. godine je glazbeno-scenska predstava s konjima prigodne božićne tematike sa jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći.
Organizirana su dva termina: PRVA PREDSTAVA u 17:00 sati, a DRUGA PREDSTAVA u 20:00 sati. Za vrijeme održavanja manifestacije ispred jahaonice organiziran je i ADVENTSKI SAJAM.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 + 13 =