Afrika stiže u grad!

Udruga ARLA i Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo donose vam zanimljiv program na kraju svibnja. Ugostit će predstavnika udruge Afro Badinya, Sama Busharu, koji dolazi iz Sudana. Sam će održati radionicu izrade afričkih maski, puštati afričku glazbu te držati radionicu sviranja djembi. Pripremili su još zanimljivog programa – Mefa iz Valpova također će puštati glazbu, gledat će se dokumentarac o Africi, a uz Sama kuhati će se i tradicionalni afrički obrok. 

Afro Badinya („afrička obitelj“) udruga je otvorena svim dobnim i društvenim skupinama. Ova mlada, rastuća udruga kroz kreativne glazbene (afrički ples i pjesma), scenske, likovne i druge projekte promovira bogato afričko kulturno naslijeđe s naglaskom na multikulturalnost. Više o udruzi pročitajte na njihovom webu:

Sam Bushara profesionalno se bavi afričkom glazbom i kiparstvom. Autor je i voditelj projekta „Moć bubnjeva“, poučava sviranje afričkih bubnjeva s naznakom glazbene terapije. Organizira i vodi radionice sviranja bubnjeva za mlade, odrasle te osobe s posebnim potrebama i s invaliditetom. Sam je suradnik Etnografskog muzeja, Centra mladih Ribnjak te O. Š. Goljak. Surađuje i s brojnim drugim školama, vrtićima te humanitarnim udrugama i organizacijama.

S obzirom da se 25. svibnja obilježava Međunarodni dan Afrike, odlučili su baš u tom tjednu predstaviti Đakovu afričku kulturu, ponuditi svima zainteresiranima priliku da nauče sa Samom izraditi afričku masku ili svirati djembe. Ako niste zainteresirani za sudjelovanje u radionicama, možete samo uživati u gledanju dokumentarca o Africi, slušati afričku glazbu i kušati okuse afričke kuhinje. Na dan kad se obilježava neovisnost, zajedništvo, solidarnost i suradnja afričkih zemalja, ARLA i GKČ organizacijom ovog događaja doprinijet će međunarodnoj suradnji i kulturnoj razmjeni.

Prijave za sudjelovanje na radionici izrade afričkih maski i/ili sviranja djembi pošaljite najkasnije do 26. 5. na:

publika.arla@gmail.com

Raspored aktivnosti za prvi dan AFRO-ARLA vikenda:

Petak (28.5.) – Mali park/ Rock bar Fontana

16:00 – 18:30 – Slušaona – DJ Mefa (Mali park)

17:00 – 18:30 – Radionica izrade afričkih maski (Mali park)

19:00 – 19:50 – BBC dokumentarac – „Congo – journey to the heart of Africa“ + afrička večera (dvorište Rock bara Fontana)

20:00 – 22:00 – Slušaona – Afro Badinya (Rock bar Fontana)

Raspored aktivnosti za drugi dan AFRO-ARLA vikenda:

Subota (29.5.) – Mali park/Fontana

14:00 – 16:00 – Radionica sviranja djembi/jamm session (Mali park)

17:30 – 20:00 – Kratkometražni filmovi o Africi (Dvorište Rock bara Fontana)

Zatvaranje AFRO-ARLA vikenda (Rock bar Fontana)

Zauzmi svoje mjesto na:

publika.arla@gmail.com

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten + three =