Andrej Kedveš postao viceprvak Svijeta u K-1

Proteklog tjedna u Sarajevskoj Olimpijskoj dvorani „Zetra“ održano je 22. seniorsko Svjetsko prvenstvo u kickboxingu. Tamo su se okupili najbolji borci iz 57 zemalja sa 6 kontinenata, na kojemu je borac Đakovačkog Blitza, Andrej Kedveš nastupajući za reprezentaciju Hrvatske, napravio najveći rezultat u svojoj karijeri postavši viceprvakom Svijeta u disciplini K1 do 71 kg.

Na putu do srebra pobjedio je redom prvake Francuske, Poljske, Rusije, Italije, da bi na kraju od njega u finalu bio bolji Ukrajinski prvak Vitali Dubina.

Inače, Kedveš je 2014. godine bio Svjetski juniorski prvak u Italiji, pa je bilo pitanje dana kada će doći do ovako velikog uspjeha u seniorskoj konkurenciji. Ovim rezultatom Đakovački borac ulazi u najelitnije društvo Hrvatskih sportaša, budući da će postati vrhunski sportaš I. kategorije prema kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Uz Kedveša, u sastavu reprezentacije nastupila su i braća, Petar i Luka Jaman, ali nisu uspjeli do medalje. Luka je poražen od kasnijeg prvaka iz Poljske, dok je Petar ostao u osmini finala izgubivši od borca iz BiH.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 4 =