Andrej Kedveš proglašen najboljim sportašem OBŽ-a

U osječkoj dvorani Gradski vrt, jučer, 14. travnja održana je 64. dodjela nagrada najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima Osjećko-baranjske županije. Najuspješnijim sportašem Osjećko-baranjske županije u 2021. godini proglašen je naš Đakovčanin Andrej Kedveš iz Kickboxing kluba Blitz Đakovo, viceprvak svijeta u disciplini K-1.

Dominirali su ponovno iz borilačkih sportova pa je tako najbolji sportaš grada Osijeka Antonio Krajinović iz KBK Sveti Duh, njegov trener Tomislav Bilandžić najbolji je trener u Osijeku, Donna Vekić je najbolja sportašica i grada i Županije, a odbojkaši Murse Osijek najbolji klub i u gradu i Županiji.

Izbor najsportaša ove godine obuhvaćao je 12 kategorija nagrada i priznanja od kojih 7 na svojoj razini dodjeljuje Zajednica sportskih Udruga grada Osijeka te 3 Zajednica OBŽ.

Sport je uistinu bitan i treba ga poticati ne samo kroz ovakve manifestacije, već i kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu te rad s djecom, usmjeravajući ih odmalena u sportski život. Uz to, nužno je ulagati i u obrazovanje sportskih stručnjaka i trenera ako se želi ostvariti vrhunske rezultate. Osječko-baranjska županija može biti zadovoljna svojim sportašima koji su prepoznati na regionalnoj, nacionalnoj, ali i na svjetskoj razini i koje kontinuirano nastojimo podupirati putem športskih zajednica. Korak u tom smjeru, kojeg smo poduzeli, je i revitalizacija OLT-a, nakon kojeg ćemo izgraditi sportski inkubator, jedinstveni projekt ne samo u Hrvatskoj već i šire, a u kojem će se o djeci brinuti vrhunski stručnjaci od predškolske dobi, usmjeravati ih i savjetovati na njihovom sportskom putu. Svoj će obol u tom radu dati različiti profili stručnjaka, poput psihologa, trenera i znanstvenika s fakulteta te ih voditi k uspjehu – kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić čestitao je sportašima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima tijekom 2021. godine.

Iza njih je nimalo laka godina, niti za treniranje, niti za nastupanje, ali grad Osijek se ipak može pohvaliti vrhunskim rezultatima svojih sportaša koji su najbolji ambasadori i grada i Osječko-baranjske županije, ali i Hrvatske. Mi im na tom putu nastojimo pomoći koliko god možemo pa smo tako ove godine uveli stipendiranje sportaša pete i šeste kategorije, odnosno nadarenih kadeta i juniora. Također, ove ćemo se godine moći kupati u olimpijskom bazenu, zahvaljujući projektu kojeg smo pokrenuli u ovom mandatu te ćemo imati uvjete za plivačka natjecanja. Uz to, s Osječko-baranjskom županijom radimo na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena kojeg grad poput Osijeka mora imati. I u budućnosti ćemo nastaviti s ulaganjima u naše sportaše kako bismo im pomogli u ostvarivanju najboljih rezultata – rekao je Radić.

FOTO: www.obz.hr

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen − 2 =