Anušić: Bivše đakovačko rodiliše prenamijenit će se u specijalističke ordinacije

Danas su potpisani ugovori s izvođačima radova koji će u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području Osječko-baranjske županije“ izvoditi infrastrukturne radove na zgradama domova zdravlja u Đakovu, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru.

Potpisivanjem ugovora nastavlja se projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području Osječko-baranjske županije“, ukupne vrijednosti 23.899.295,09 kuna. Iznos bespovratnih sredstava koji financira Europska unija je 20.029.166,70 kuna (85 %), Ministarstva regionalnog razvoja  i fondova EU 2.474.191,18 kuna, a ostatak od 1.395.937,21 kuna sufinancira Osječko-baranjska županija.

To su izuzetno kvalitetni projekti EU, a svih pet županijskih domova zdravlja obnovit će se i građevinski i dijagnostičkom opremom. Posebno naglašavam Dom zdravlja u Đakovu gdje će se bivše rodiliše prenamijeniti u više specijalističkih ordinacija koje će vrlo brzo početi s radom – rekao je župan Ivan Anušić prilikom potpisivanja ugovora. Rok za izvođenje radova 10 mjeseci. Ovim projektom, između ostaloga, prilagodit će se zdravstvene ustanove potrebama na terenu, osigurati bolja dostupnost usluga pacijentima s invaliditetom ili posebnim potrebama, povećat će se racionalnije korištenje energenata, a prenamjenom prostora omogućiti potrebne zdravstvene djelatnosti.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + seventeen =