Anušić: “Nema potrebe za karantenom u Đakovu”

Jučer je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije nakon sjednice u Osijeku, održao i sjednicu u Đakovu zajedno sa Stožerom civilne zaštite Grada Đakova te je doneseno niz odluka. Javnih okupljanja u iduća dva tjedna neće biti. Kažu kako su u kontaktu s vlasnicima sala za vjenčanje te da su većina vjenčanja odgođena. Ovaj vikend održat će se samo tri, za osobe iz drugih mjesta i s ograničenim brojem gostiju. Ugostiteljski objekti raditi će samo do 24 sata, svi djelatnici obvezni su nositi zaštitne maske i rukavice. Bazeni će smjeti i dalje raditi, uz ograničen broj ljudi, a smije ih biti 300. Donesena je odluka o obveznoj dezinfekciji na ulazima u javne objekte kao i trgovine te obvezno nošenje maski u istima. Reducirat će se broj korisnika u navedenim prostorima te mjeriti temperatura.

Već je u nedjelju na konferenciji rečeno da se krizme i pričesti odgađaju. Misna će se slavlja, koliko je moguće, održavati na otvorenom. Na ulazima u trgovine obvezna su sredstva za dezinfekciju i nošenje maski. U samim trgovinama može biti samo ograničen broj ljudi. U javnim objektima mjerit će se temperatura. Obvezno je nošenje maski.

Mjere još mora potvrditi Nacionalni stožer. Vrijedit će za iduća dva tjedna. Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je da su dobre vijesti što nema osoba na respiratoru te da imaju iskustva borbe sa virusom. Naglasio je i da nikakva karantena ne dolazi u obzir.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

17 − seven =