“Balkanija”: Regionalna glazba u eteru Novog radija

Potaknuti željom mlađih slušatelja, Novi radio Đakovo odlučio je u svom večernjem programu preko tjedna, a posebno subotom uvesti novu glazbenu rubriku pod nazivom Balkanija na 99,5MHz.

O zastrajelosti radija kao medija te česte izjave da ga slušaju isključivo osobe starije životne dobi, odlučili smo promijeniti ovo razmišljanje, ponuditi novu vrste glazbe u našem eteru te privući većinski dio mladih, naklonjenih regionalnoj glazbi. Stereotipi o regionalnoj odnosno narodnoj glazbi srušeni su odavno, činjenicom da su i druge kolege iz svijeta medija, odavno dokazali svojom slušanošću kako mladi, ali i stariji hrvatski slušatelji itekako vole čuti ritam i doživljaj narodne glazbe.

Prema tome, Novi radio Đakovo odlučio je kao prvi radio na području Slavonije, ponuditi mlađim slušateljima Slavonije, Baranje i Srijema, dokle god frekvencija seže, glazbu za zabavu i opuštanje, bilo da se voze u autu, spremaju za izlazak u noćni klub ili će svoju vikend večer provesti u kućnom izdanju s prijateljima ili obitelji.

Ako nemate volje na svakom rođendanu ili proslavi “glumiti DJ-a”, tu je za vas Novi radio i 99,5MHz koji će vam pružiti najbolji mix starih i aktualnih hitova iz svijeta regionalne glazbe.

Također, uvođenjem regionalne glazbe u medijski prostor Novog radija, nastojimo održati pluralizam i raznolikost elektroničkih medija, čime i dalje u dnevnom programu puštamo najbolju domaću hrvatsku glazbu. Na ovaj način eter Novog radija omogućuje omjer 50 posto domaće i 50 posto strane glazbe. Za svakoga po nešto.

Svakim radnim danom iza 18 sati, “u trećoj smjeni”, slušatelji imaju priliku slušati mix regionalne i strane glazbe, a subotom od 21 sat do ponoći isključivo stare i nove hitove regionalne glazbe. Kako kažu najavne špice rubrike Balkanija, pružamo provod prije provoda, a o ukusima kao i vrsti zabave se ne raspravlja!

Ekipa Novog radija Đakovo.

Hits: 6

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five × 2 =

Vrijeme danas