Banke izgubile CHF spor u Đakovu!

U petak je na Općinskom sudu u Đakovu donesena pozitivna presuda za nezakonitu primjenu CHF valutne klauzule u ugovoru o kredit, donosi Flash.hr. Dužnik je još 2015. godine podigao tužbu za preplaćenu kamatu, a 2018. godine novu tužbu i za preplatu na osnovu ništetne ugovorne odredbe o CHF valutnoj klauzuli. U presudi je u korist dužnika presuđena preplata u iznosu od 7.009,13 kn, na što idu i zatezne kamate te je presuđen još i parnični trošak u iznosu od 6.528,00 kn!

Tužba je bila podignuta za autokredit u iznosu od oko 11.257,39 CHF (oko 50.000 kn po početnom tečaju). Kredit je podignut 2006. godine, a 2012. je prijevremenom uplatom u potpunosti zatvoren.

Dužnik je još 2015. godine podigao tužbu za kamatnu stopu i još uvijek čeka pravomoćnu presudu za isti kredit.

Novu tužbu za ništetnu valutnu klauzulu je podigao prošle godine u rujnu, dakle, za prvostupanjsku presudu sudu je trebalo malo više od 6 mjeseci, što je vrlo brzo. Tu treba naglasiti da je dio preplate presuđen na osnovu preplate po mjesečnim anuitetima, a drugi dio preplate na osnovu razlike glavnice prilikom prijevremene otplate kredita, jer je dužnik platio više u zatvaranju kredita nego je trebao platiti da se poštivao početni otplatni plan. (foto: PIXSELL)

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

three × 4 =

Vrijeme danas