Betlehemsko svjetlo u Đakovu

U predvečerje treće adventske nedjelje, 16. prosinca 2018. predstavnici Saveza izviđača Osječko-baranjske županije, članovi Odreda izviđača „Klasje“ Đakovo, voditelji odredâ Zdruga katoličkih skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije te izviđači Tuzlanskog kantona iz BiH u đakovačku prvostolnicu donijeli su Betlehemsko svjetlo mira, preuzeto s mjesta Isusova rođenja te ga predali generalnom vikaru mons. Ivanu Ćuriću.

Mons. Ćurić izrazio je zahvalnost izviđačima i skautima što i ove godine, po 26. put, donose plamen upaljen u gradu Betlehemu, koji će oni i dalje prenijeti do župnih crkava, do različitih ustanova i zajednica, kuća i obitelji. „Taj mali plamen želi biti znak. Tek kad ga primimo u srce i kad njegovu poruku koracima i djelima svoje ljubavi ponesemo drugim osobama, to svjetlo postaje ‘svjetlo mira’ – nadahnuće nama, ljudima suvremenoga doba, koji i danas osjećaju potrebu da im svijetli, da im pokazuje stazu i da ih grije neugasivo svjetlo utjelovljenoga Boga, Isusa Krista, rođena u betlehemskoj spilji“, rekao je mons. Ćurić.

U ime Nadbiskupije, posebno u ime nadbiskupa Đure Hranića, generalni vikar pozdravio je izviđače i skaute, predstavnike Saveza izviđača Osječko-baranjske županije, na čelu s dugogodišnjim predsjednikom Antunom Šimićem te tajnikom Zorislavom Babićem, izviđače Odreda Klasje iz Đakova, koji obilježavaju 65 godina djelovanja, voditelje i predstavnike izviđačkih odreda iz Čepina, Osijeka, Bilja, Laslova, Valpova, Slavonskoga Šamca, Jarmine, Petrijevaca, Vinkovaca i Otoka i drugih mjesta, voditelje odredâ Zdruga katoličkih skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije te goste, izviđače Tuzlanskoga kantona iz Bosne i Hercegovine.

Brojni su Đakovčani iste večeri po završetku misnog slavlja Betlehemsko svjetlo iz katedrale ponijeli u svoje domove.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + 14 =