Blagdan je Velike Gospe

Blagdan je Velike Gospe. Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno je i državni blagdan, koji se obilježava 15. kolovoza kad diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta. Na ovaj dan katolički vjernici prisjećaju se dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Na blagdan Velike Gospe mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna marijanska svetišta, a svetkovina se slavi u velikom broju država, ponajviše u Europi i Južnoj Americi.

U Dragotinu je, na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza, već u 7 sati bila prigoda za ispovijed s pokorničkim bogoslužjem, a misna slavlja su u 9, 11 i 18 sati. U 10 sati pokorničko bogoslužje, a između misa prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Foto: Ika

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

19 − 12 =