Blagdanski vikend na cestama: Prekoračenja brzine su 43 % svih prekršaja u prometu

Proteklog vikenda na području RH utvrđeno je ukupno 1 165 prekršaja u prometu od čega izdvajamo 58 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 506 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 85 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 32 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina.


U razdoblju od 25. do 27. prosinca 2020. na prometnicama Republike Hrvatske dogodilo se 26 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U jednoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, a u ostalim nesrećama ozlijeđeno je 37 sudionika.


Prema statističkim pokazateljima, u jedanaest mjeseci 2020. godine u prometnim nesrećama smrtno su stradale 224 osobe, što je 36 osoba ili 13,8 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Osim toga, evidentirano je i smanjenje drugih pokazatelja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iz policije pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four + five =