Blažević: Jabuka ima, nema radne snage!

Đakovo je danas domaćin 17. županijske i 13. regionalne izložbe jabuka pod nazivom „Jabučini dani“. Manifestacija je izložbenog, natjecateljskog, edukativnog i prodajnog karaktera koja već tradicionalno okuplja voćare iz cijele Hrvatske i izlagače, a cilj izložbe je kroz spoj struke i znanja doprinijeti razvoju voćarstva i proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane.Za vrijeme trajanja izložbe za voćare su pripremljena stručna predavanja i natjecanje u kategoriji najljepše osmišljenog izložbenog prostora. Osim voćara koji predstavljaju brojne suvremene i stare sorte jabuka, jabučine rakije, prerađevine kao što su sokovi, pekmezi, na ovoj manifestaciji se predstavljaju i obrti protkani tradicijom – lončari, šeširdžije, medari, slamari, pletači šiblja, tkalci. Na proizvođačku godinu jabuka osvrnula se predsjednica udruge voćara “Voćar Đakovština” Ružica Blažević.

Osim nedostatka radne snage, problem će biti i plasman ovogodišnjeg uroda jabuka čija cijena je manja dvadesetak posto u odnosu na prošlogodišnju, ističe Slišković. Skladištenje voća i dalje je veliki problem za proizvođače, dodaje Blažević.

Organizatori 17.županijske i 13. regionalne izložbe jabuka – Jabučini dani 2018. su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Udruga voćara “Voćar-Đakovština”.

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × four =