Bogat i raznolik program manifestacije “Jabučini dani”

Sutra će Đakovo biti domaćin 17. županijske i 13. regionalne izložbe jabuka pod nazivom „Jabučini dani“. Ova manifestacija na kojoj će se izlagati jabuke i voćne prerađevine održat će se u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo, najavljuje za naš radio Katica Maras, viši stručni suradnik za hortikulturu Hrvatske poljoprivredno- šumarske savjetodavne službe

Manifestacija je izložbenog, natjecateljskog, edukativnog i prodajnog karaktera koja već tradicionalno okuplja voćare iz cijele Hrvatske i izlagače, a cilj izložbe je kroz spoj struke i znanja doprinijeti razvoju voćarstva i proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane. I ove godine manifestacija donosi brojne zanimljivosti, dodaje Maras.

Za vrijeme trajanja izložbe za voćare su pripremljena stručna predavanja i natjecanje u kategoriji najljepše osmišljenog izložbenog prostora. Osim voćara koji predstavljaju brojne suvremene i stare sorte jabuka, „jabučine“ rakije, prerađevine kao što su sokovi, pekmezi, na ovoj manifestaciji se predstavljaju i obrti protkani tradicijom – lončari, šeširdžije, medari, slamari, pletači šiblja, tkalci. Ova manifestacija slavi i njeguje vrijedne ruke voćara i zanatlija. Organizatori 17. županijske i 13. regionalne izložbe jabuka – Jabučini dani 2018. su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Udruga voćara “Voćar-Đakovština”.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 − 1 =