Brojna događanja na Adventu tijekom vikenda

Ovoga vikenda u Đakovu, prigradskim naseljima i općinama Đakovštine održavaju se brojni adventski programi.

Božićni sajam Općine Semeljci ove je godine u znaku humanitarne akcije pod nazivom ”Dišimo zajedno uz Lauru”, članice udruge za osobe s invaliditetom Duga. Akcijom će se prikupljati novčana sredstva za uređaj koji će joj olakšati disanje.

Paljenje adventske svijeće postala je tradicija ne samo u gradovima nego i manjim mjestima i općinama. Predsjednik Mjesnog odbora Budrovci, Đuro Sito, najavio je paljenje 4. adventske svijeće te ugodno predbožićno ozračje u Budrovcima popraćeno gastro i glazbenim programom ove subote od 18 sati te pozvao sve zainteresirane da se pridruže adventu u Budrovcima.

U Trnavi se ove godine Advent obilježava u jednome danu i to u subotu, 18. prosinca. Od 17 sati adventsko druženje započinje nastupom djece koja pohađaju Osnovnu školu u Trnavi, a uključen je i dolazak Djeda Božićnjaka uz glazbeni program, najavila je načelnica Irena Mikić-Brezina.

Vijeća mjesnih odbora Kuševac i Ivanovci Đakovački te udruge s područja ova dva mjesta organiziraju „Advent Kuševac-Ivanovci 2021.“ koji će se održati 18. i 19. prosinca 2021.g, u Kuševcu na uglu kod skretanja za Ivanovce (križanje Starčevićeve i Radićeve ulice). Subotnji program počinje u 15 sati, a nedjeljni u 14 sati. Uz poklone za djecu i dolazak Djeda Božićnjaka sve posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda i glazbeni program, a ostvareni prihod ide u humanitarne svrhe.

U sklopu Adventa Kuševac-Ivanovci, u subotu će se održatii LAG Vašar – promocija proizvoda kandidata za dodjelu oznake kvalitete ,,Golden Panonian Quality”. Ovaj sustav kvalitete rezultat je projekta suradnje „Naše domaće” kojeg provode LAG „Karašica” kao nositelj projekta te partneri LAG „Strossmayer”, LAG „Baranja” i LAG „Vuka-Dunav”. Cilj projekta je brendiranje i promocija kvalitetnih domaćih proizvoda.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × four =