Brzina je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja

 Brzina je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, odnosno prvi od „četiri glavne ubojice u prometu“ uz vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.U Republici Hrvatskoj brzina je najčešći uzročnik teških prometnih nesreća, što potvrđuju i statistički pokazatelji. U 2018. godini se zbog nepropisne i neprilagođene brzine dogodilo 7.475  ili 22,4% od ukupnog broja prometnih nesreća. U tim nesrećama smrtno je stradalo 158 osoba ili 49,8% od ukupnog broja poginulih.
 
Danas, 24. svibnja, od 14 do 22 sata na području cijele Policijske uprave osječko – baranjske provodi pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prekoračenja brzine kretanja vozila.
 
Sutra, 25. svibnja i u nedjelju, 26. svibnja, na području cijele policijske uprave provest će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.


Policija poziva vozače da prilagode brzinu kretanja prometnim znakovima, stanju u prometu i vremenskim uvjetima. “Posebnu brigu vodite o pješacima i djeci jer je dovoljan trenutak nepažnje i nebrige da ljudski život bude ugašen” upozoravaju iz policije.
 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − nine =