Članovi KUD-a Tena i na treningu američkog nogometa

Nakon tjedan dana boravka u Springvilleu na festivalu „Springville World Folkfest” članovi KUD-a „Tena” nastavljaju svoje gostovanje u Sjedinjenim američkim državama. Festival u Springvilleu obilježili su večernji nastupi na otvorenoj pozornici, edukativni sat na BYU-u (Brigham Young University) te slobodna prijepodneva koja su domaćini iskoristili kako bi pobliže upoznali sa znamenitostima šire okolice kao i općenito za upoznavanje sjevernoameričke povijesti i kulture. Tako su imali prilike posjetiti gradove Salt Lake City i Provo, ali i prisustvovati treningu američkog nogometa, te se i okušati u istom. Festival je zatvoren u subotu zajedničkim nastupom svih sudionika festivala – grupa iz Hrvatske, Nizozemske, Meksika, Rusije, Poljske, Polinezije te domaćih američkih skupina. 

Nakon slobodne nedjelje članovi „Tene” krenuli su u ponedjeljak put Salt Lake Cityja, odakle u 17 sati lete ka Chicagu. Nakon smještaja u obitelji u utorak ih očekuje slobodan dan, u srijedu sudjelovanje na misi i druženje sa domaćinima. U četvrtak, 08.08., kreću put Milwaukeeja gdje će održati razne edukativne radionice te u petak održati i cjelovečernji koncert. U subotu je povratak u Chicago i također cjelovečernji koncert, dok će u nedjelju pjevati svetu misu u tamošnjoj katedrali.  

Povratak članove „Tene” je 12. kolovoza preko Denvera, Amsterdama i Budimpešte, a dolazak u Đakovo očekuje se 13. kolovoza u večernjim satima. 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × two =