Članovi Odreda izviđača „Jazavac” na izviđačkom logoru u Rovinju

Članovi Odreda izviđača „Jazavac“ vratili su se s 13-dnevnog izviđačkog logora u Rovinju. Riječ je o izviđačkoj akciji koja se održala od 27. srpnja do 8. kolovoza, a na kojoj je sudjelovalo preko 120 sudionika. Uz članove OI „Jazavac“ u kampu su još sudjelovali izviđači iz Osijeka, Bjelovara, Zagreba, Kostrene, Pule i Rovinja.

Svi sudionici logora imali su prilike kroz bogat izviđački program naučiti mnoštvo novih stvari, ali i praktično primijeniti neke već ranije stečene vještine.U sklopu logora, organizirane su radionice na temu astronomije, zaštite voda, šivanje gumba, izviđački patenti, osnovne planinarstva, biciklizam,predrasude i kako ih ne imati, izumrli narodi … a izviđači su tijekom cijelog boravka u logoru stjecali i osnovne životne navike (kuhanje, pranje posuđa, pranje odjeće, održavanje osobne higijene te održavanje urednosti i reda unutar samog logorskog prostora).

Također, imali su prilike upoznati se s kulturnim znamenitostima grada Rovinja, a organizirana su i dva jednodnevna izleta ( izlet u Bale te plovidba Limskim zaljevom). Program je zaokružen polaganjem raznih izviđačkih vještarstava kao što su kurir i plivač, a svaku večer sudionicu bi se družili uz logorsku vatru i provodili kulturno – zabavni program.

Izviđački logor ima poseban značaj za svakog izviđača. Sudionici ovakvih akcija, a riječ je o pretežno djeci i mladima, dobivaju priliku socijalizirati se i sklapati nova prijateljstva sa svojim vršnjacima iz drugih krajeva Hrvatske. Tijekom cijelog kampa, sudionici su imali ograničenu uporabu mobilnih uređaja i drugih tehnoloških pomagala što je još više pospješilo komunikaciju između djece i mladih. Za članove Odreda izviđača „Jazavac“ sada slijedi kratka pauza, a početkom školske godine kreću s novim avanturama.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen − sixteen =

Vrijeme danas