Covid potvrde obavezne od ponedjeljka, moraju ih imati i pacijenti

Od ponedjeljka 4. listopada ulazak u sve zdravstvene te institucije socijalne skrbi bit će moguć samo uz COVID potvrdu. Bez covid potvrde u bolnicu neće moći ni liječnici, ni pacijenti ni pratnja na porođaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako će u prvoj fazi država snositi troškove testiranja za zaposlenike i pacijente, a nakon toga će se vidjeti. U početku će testiranje biti besplatno, ali ne može unedogled, rekao je ministar dodavši kako će to ovisiti o trendu kretanja epidemije, povećanju cijepljenja u zdravstvenom sustavu itd.


Svaki pacijent koji ide u bolnicu, a nije hitan slučaj, treba se javiti svom liječniku. Svatko tko ima zakazan tretman ili hospitalizaciju a nije cijepljen dobit će uputnicu za besplatno testiranje – izjavio je ministar. Čekaju se detaljnije upute za ravnatelje bolnica koji moraju sve organizirati. Od testiranja dva puta na tjedan do evidencije i provjere covid potvrda.


Covid potvrde uvode se i u sustav socijalne skrbi za zaposlenike, ali i za posjetitelje u domovima za starije. Svi koji se odbiju testirati ne mogu ući u ustanovu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × 2 =