Crkve bez blagoslovljene vode, pričest na ruke, …

Nadbiskup monsinjor Đuro Hranić uputio je preporuke o mjerama zaštite od korona virusa te pozvao sve kršćane na pojačanu molitvu – tim više što smo u korizmenom vremenu. Pozvao je na molitvu za zdravlje svih oboljelih od koronavirusa; članova njihovih obitelji i svih ugroženih na njihovu radnom mjestu; za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima koji su u službi bolesnika; za mudre odluke svih odgovornih za javno zdravlje i dobro društva.

Moinsinjor Hranić upozorio je i na prevenciju širenja zaraze te odgovornost jednih za druge. U priopčenju je zamolio sve vjernike da se u slučaju bolesti i pojave simptoma infekcije dišnih putova suzdrže od dolaska na sv. misu i na druga sakramentalna te molitvena slavlja. Također je preporučio i osobama koje su bile u područjima zahvaćenima širenjem zaraze ili su bile u doticaju s osobama koje su vjerojatno ili potvrđeno oboljele od koronavirusa da ne bi trebali dolaziti na misu, kao i osobe starije životne dobi te osobe s kroničnim bolestima. Osobama koje dođu na misu, preporučio je držanje razmaka.

Prema preporukama nadležnih zdravstvenih službi, ispraznit će se škropionice s blagoslovljenom vodom na ulazima u crkve; u euharistijskim slavljima će se izostaviti poziv i gesta pružanja mira, a vjernicima će se preporučiti i uputiti ih na primanje pričesti na ruku.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 − eight =

Vrijeme danas