Dajani Zeko nagrada za humanitarni rad

Đakovčanka Dajana Zeko dobitnica je Godišnje nagrade za humanitarni rad u 2019. koju dodjeljuje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Policijska službenica Dajana Zeko je u desetogodišnjem bavljenju humanitarnim radom organizirala brojne humanitarne akcije, a posebno se istaknula na promicanju humanitarnog rada i uključivanja građana u akcije kroz osnivanje facebook grupe “Mame iz Đakova i okolice” koja okuplja više od 1600 članica. Nedavno je organizirala sakupljanje namirnica i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Đakovu. Oduvijek je, kako kaže, osjećala potrebu za pomaganjem a željela je potaknuti i druge da čine isto.

Dobivenu nagradu smatra velikim priznanjem ali i poticajem.

Također je sakupljen novac za humanitarnu akciju „Dobro je činiti dobro“. Prošle godine Dajana je opremila bolnicu u Vinkovcima odnosno odjel pedijatrije s bočicama, izdajalicama i posteljinom u vrijednosti 13 tisuća kuna. U suradnji s Udrugom Kreativa i majkama iz Đakova pomogla je u liječenju samohrane majke te organizirala i uručila pomoć u vidu hrane i igračaka majci petero djece kojoj je suprug poginuo u prometnoj nesreći. Najavljuje kako će nastaviti s humanitarnim radom ujedno pozivajući i druge da se pridruže.

Na kraju ova mlada policijska službenica poručuje kako nagrada nije samo njezina nego je zasluga mnogih drugih koji su sudjelovali u navedenim humanitarnim aktivnostima.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 3 =