Đakovačka gimnazija na Lidranu

Đakovačka gimnazija, jedina u svim kategorijama sudjelovala je na županijskom natjecanju Lidrano. Podsjećamo, Županijsko natjecanje LiDraNo održano je 28. veljače u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Učenici su se natjecali u literarnom stvaralaštvu, samostalnim novinarskim radovima, radijskoj emisiji, školskom listu, pojedinačnom i skupnom scenskom nastupu. Gimnaziju A. G. Matoša na LiDraNu predstavljali su Iva Mijakić i Gabrijel Florijan, 3.a sa radijskom emisijom Kraljica u Đakovu? čija je mentorica Nikolina Mandić Matijević. Marta Jaman, 3.b sa novinarskim radom Astronomija i Trčanje moji su favoriti! pod vodstvom mentora Mire Šole. Samostalni scenski nastup kazivanjem poezije autora Antuna Gustava Matoša, Utjeha Kose, izveo je Benedikt Ilakovac, 3.d pod vodstvom mentorice Nikoline Mandić Matijević. U kategoriji skupni scenski nastup dramska skupina predstavila se s izvedbom Cvijet sa raskršća Antuna Gustava Matoša čija je mentorica Vesna Vuksanović.

Na državnu smotru predložena je Ruža Drmić, 3.d sa radom Gospodarica u kategoriji literarno stvaralaštvo, mentorica Nikolina Mandić Matijević. U kategoriji novinarskog stvaralaštva – samostalni novinarski rad predložena je Iva Mijakić, 3.a sa radom Moj je najpopularniji hrvatski autor Luka Modrić, mentorica Nikolina Mandić Matijević. Nakon 14 godina ponovno su napisane i dizajnirane novine Inter Nos čija je glavna urednica Marta Jaman, 3.b, mentor Miro Šola. Novine gimnazije kao i Srednje strukovne škole Antuna Horvata, Zlatovez predložene su na državnu smotru u kategoriji školski list.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × one =

Vrijeme danas