Đakovačka Gimnazija u Noći muzeja po prvi put

Đakovačka Gimnazija se također pridružuje ovogodišnjoj Noći muzeja, i to po prvi put. Pripremili su zanimljiv virtualni program, kojem posjetitelji mogu pristupiti skeniranjem QR koda ili pristupom na internet stranici nocmuzeja.hr.

Posjetitelji će tako moći pogledati prezentaciju pokusa iz fizike. Putem videa na YouTube kanalu učenice 3. razreda Ivona Dilber i Barbara Kovačević će zajedno s profesoricom Mirtom Lulić prezentirati pokuse iz geometrijske optike koristeći pri tome pribor koji imaju kod kuće te ustanoviti koje predmete svakodnevno koristimo, a ne znamo da su zrcala.

„Što bi ti učinio?” je izložba radova koje su učenici izradili pod mentorstvom profesorice povijesti Ines Jančula, a koja prikazuje portrete hrabrih pojedinaca koji su se na različite načine usudili suprotstaviti nacističkom režimu tijekom Drugog svjetskog rata. Posjetitelje izložba potiče na razmišljanje te ukazuje na važnost širenja tolerancije, nenasilja i mira.

Učenici su pripremili i izložbu fotografija “Ljepota prirode kroz prizmu fizike” pod metorstvom profesorice Spomenke Hardi kojom su htjeli prikazati ljepotu prirode koju su zabilježili fotoaparatom. Njihove fotografije skrivaju zakon pravocrtnog širenja svjetlosti, zakon refleksije i loma, interferenciju svjetlosnih i drugih valova te raspršenje Sunčeve svjetlosti u atmosferi. Posjetitelji izložbe otkrivaju i tajne koje elektromagnetsko zračenje ostavlja na fotoosjetljivoj podlozi.

U programu Noći muzeja đakovačka Gimnazija se dotaknula i problema prekomjerne sjeće šuma kroz prezentaciju istraživanja „Josip Kozarac i slavonski hrast”. Učenici zajedno sa svojom profesoricom hrvatskog jezika Vesnom Vuksanović uvode posjetitelja u današnji svijetski problem sječe šuma koji utječe na biološku ravnotežu Zemlje.

Za pristup sadržaju potrebno je skenirati QR kod.

Pogoci: 16

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

twelve − 2 =

Vrijeme danas