Đakovačka Strukovna škola domaćin dvije discpline na natjecanju WorldSkills Croatia 2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecat će se u 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Uz Agenciju i Ministarstvo u organizaciju je uključeno i 27 srednjih škola među kojima je i Srednja strukovna škola Antuna Horvata koja organizira dvije discipline – Pekarstvo i Stolarstvo (Paviljoni 8a i 10a Zagrebačkog velesajma). Osim članova organizacijskih odbora ove dvije discipline na natjecanju sudjeluje i sedam učenika i učenica, zajedno sa svojim mentorima i mentoricama, koji se bore za titulu državnog prvaka, te su tako jedna od brojnijih škola u Republici Hrvatskoj po broju sudionika i natjecatelja. Organizacijski odbori već od od subote 7. svibnja na Velesajmu započinju s radom na pripremi natjecanja koje se financira kroz ESF-ova projekt, čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Svečano otvaranje manifestacije je u utorak, 10. svibnja 2022. u 19 sati.

Za razliku od prošle godine natjacanje je otvoreno za posjetitelje: 10. svibnja – od 13:00 do 16:00 h., 11. svibnja – od 10:00 do 16:00 h, 12. svibnja – od 10:00 do13:00 h. Jedna od glavnih svrha je i promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom Državnome natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imaju priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

IZVOR I FOTO: SSŠ

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five × two =