Đakovačka ženska klapa ,,Certissa” poziva na 5. Smotru klapa “U srcu te nosim”

Đakovačka ženska klapa Certissa ove godine slavi 10 godina postojanja i organizator je 5. Smotre klapa “U srcu te nosim” 11. rujna 2021. godine. Uz poštivanje epidemioloških mjera i ovog rujanskog vikenda, s početkom u 19:30 oriti će se klapska pjesma sa našeg Trga ispred naljepše katedrale. Smotra je i ove godine međunarodnog karaktera kao i prijašnjih godina te je svoju promidžbu osim u lokalnim medijima imala i 7. rujna 2021. u ranim satima u javljanju uživo u emisiju Dobro jutro HRT-a kao i prijašnjih godina. Osim domaćina Ženske klape Certissa čuti ćemo još sedam klapa i njihove izvedbe narodnih pjesama, ali i obrada.
Na ovaj način Klapa „Certissa” želi da klapsko pjevanje poznato kao biser Hrvatske kulturne baštine zaživi u Slavoniji, a napose u Đakovu kao Srcu Slavonije. U nedjelju 12. rujna sve klape zajedno animiraju liturgijsko pjevanje na misi u 10 i 30 sati u Đakovačkoj katedrali. Klapsko pjevanje upisano je na UNESCO-ov reprezentativni popis materijalne kulturne baštine čovječanstva.
Dođite, odmorite dušu i razigrajte sluh te maštom posjetite predjele “plave i zelene Hrvatske”, ljude i običaje o kojima pjevaju stihovi klapskih pjesama. Sve je spremno, vidimo se, poručili su iz Đakovačke ženske klape Certissa.

Hits: 21

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + 17 =