Đakovački HNS: Proračun nije niti razvojni niti socijalni

Hrvatska Narodna Stranka – liberalni demokrati podružnica Đakovo održala je danas konferenciju za medije o aktualnoj situaciji u gradu i Gradskom proračunu o kojemu se odlučuje danas na 24. sjednici Gradskoga vijeća. Proračun nije niti razvojni niti socijalni, istaknuo je predsjednik đakovačkog HNS-a Vlado Koren.

U protekle tri godine, a posebno u ovoj godini pandemije, zagovarali smo okretanje gospodarstvu i razvoju, rekao je Koren i najavljuje da HNS neće podržati proračun.

Od 162 milijuna proračunskih kuna samo su dva milijuna i sedamsto tisuća namijenjeni za pomoć gospodarstvu, poljoprivrednicima i obrtnicima, a to je nedovoljno, naglasio je. Proračunom nije predviđena niti jedna kuna za zgradu Mimoze, nema niti jednog kapitalnog projekta, kaže Koren.

Osvrnuo se i na verbalne napade zamjenika gradonačelnika usmjerene prema vijećnici HNS-a Ankici Mandić. Traži da se u cijelu ovu situaciju uključi gradonačelnik i predsjednik Gradskoga vijeća, a zatražili su zaštitu i od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 + 14 =