Đakovački kulturni krug: Mirta Abramović objavila dvije nove knjige

Godina koja uskoro ulazi u svoj zadnji mjesec stvaralački je i nakladnički bila iznimno uspješna za đakovačku književnicu Mirtu Abramović. U izdanju Đakovačkog kulturnog kruga objavila je dvije knjige: Pitaj mamu, pitaj tatu i Mogu.

Objavila je samostalne knjige: zbirku pjesama Zrcalo, ti, on, tri zbirke pjesama za djecu Nestašno djetinjstvo, Male godine , Šetnja s?, pjesme i priče s tematikom iz Domovinskog rata DNK – u kostima ime , te zbirku pjesama Od romantike do Bož’ mi oprosti. Nakon stanke od pet godina ponovno se vraća najprije književnom prostoru u kojem se možda i najugodnije osjeća– pisanju za djecu.

Zbrika pjesama Pitaj mamu, pitaj tatu namijenja je djeci dok je zbrika Mogu predviđena za odrasle. Obje su knjige objavljene ove godine, a uspješno ih je ilustrirala njena kćerka slikarica Silvija Abramović. Hrvatska književnica za djecu i odrasle Mirta Abramović, rođena je u Đakovu 1951., iza sebe ima zapažen književni opus. Već desetljećima piše poeziju i prozu za djecu i odrasle te redovno objavljuje u različitim domaćim i stranim časopisima.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

13 − three =